FOTO: Privat

Manifestation för Dawit

10 januari, 2014

Dawit Isaak Den 18 januari har Dawit Isaak suttit 4 500 dagar i eritreanskt fängelse. Det uppmärksammas med en manifestation på Sergels torg i Stockholm. (Korrigerad)

Initiativet kommer från författaren och samhällsdebattören Kurdo Baksi.

Dawit Isaak, som både är svensk och eritreansk medborgare, är en av grundarna av Setit, den första privata tidningen i Eritreas huvudstad Asmara.

Den 18 september 2001 förbjöd den eritreanska regeringen oberoende tidningar. Tio journalister fängslades. En av dem var Dawit Isaak. Vid samma tillfälle greps även tidigare högt uppsatta politiker och generaler, sammanlagt ett åttiotal personer.

Samtliga förklarades vara säkerhetsfångar och har fått långa fängelsestraff utan rättegång.

Taggar: Dawit Isaak

Kommentarer

Det finns 3 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Vanessa Berhe lör, 2014-01-11 19:23
Rättelse: Ingen av dessa politiker, journalister eller generaler "dömdes till långa fängelsestraff", de blev kidnappade av deras regim utan åtal eller rättegång. Eftersom ingenting var giltigt så är fängelsestraffet alltså inte tidsbestämt.
Inlagt av Anwar sön, 2014-01-12 07:38
Tack Pär!! Vilken tid då?
Inlagt av Johannes Nesser mån, 2014-01-13 15:57
Anwar: Klockan 15.00.
Dawit Isaak

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies