Många kommunchefer vill se hårdare granskning

12 juni, 2015

Journalisten TV Nya siffror från Dagens Samhälle/Medierna i P1 visar att kommunikatörerna i kommuner, regioner och landsting nu är fler än de svenska dagstidningsjournalisterna. Journalisten kan visa att många kommuner också är kritiska mot en alltför svag mediebevakning.

Journalisten har samlat röster från ett stort antal informationschefer på svenska kommuner. Många uttrycker både kritik och oro över en nedmonterad lokaljournalistik.

Vi har också besökt tre orter där förutsättningarna för lokal journalistik har förändrats; Höganäs, Ekerö och Gävle. ITV-insaget möter vi kommuikationschefen Charlotta Vahtera i Höganäs och lokalreportern Maria Berkmo som berättar hur de minskade resurserna påverkar bevakningen.

Läs hela vårt reportage i nästa nummer av Journalisten, som kommer ut på tisdag.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalisten TV

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies