”Många frågetecken kring sammanslagningen”

24 september, 2018

FOTO: Helena Giertta Expressens klubbordförande Jan Spångberg ser en rad frågetecken med sammanslagningen av Bonniers magasinsverksamhet.

Idag kom beskedet att Bonnier slår ihop sina två svenska magasinsverksamheter Bonnier Magazines & Brands (tidigare Bonnier Tidskrifter) och Bonnier News Lifestyle.

Bonnier Lifestyle är Expressens magasinavdelning och ingår i bolaget Expressen. Jan Spångberg som är ordförande för journalistklubben på Expressen ser sammanslagningen som ganska logisk rent strukturellt. Men han ser mängder av frågetecken:

– Det mest uppenbara är det fysiska. Ska det här samordnas fysiskt, ska Bonnier Tidskrifter samordnas med Expressen eller vara en egen enhet i Bonnier News? Ett eget bolag? Blir det ytterligare ett dotterbolag i tidningsbuketten i Bonnier News? Det är jättemånga frågetecken. Och ledningen flaggar för att de inte har bestämt riktigt vilken väg man ska ta.

Ser du några risker med något av alternativen?
– Oavsett vilken väg man väljer görs det här naturligtvis av två skäl. Ett: för att förbättra produkterna. Men det handlar också om att spara pengar. Det går alltid ut över personalen, på ett eller annat sätt. Var någonstans – och om det också berör journalisterna – det vet vi inte än, säger Jan Spångberg.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies