Terje Carlsson FOTO: Tor Johnsson

”Man bör känna till det arbete som redan har genomförts”

19 september, 2017

Bråket i FGJ Två interna falanger inom Föreningen Grävande journalister (FGJ) strider just nu om föreningen bör arvodera sin ordförande. Nu svarar styrelsen på kritiken från Jan Mosander.

Journalisten har i flera artiklar rapporterat om den interna striden inom FGJ gällande frågan om arvoderad ordförande. Styrelsen har kallat till ett extra årsmöte i Göteborg fredagseftermiddagen den 6 oktober för att besluta om Terje Carlsson ska arvoderas med 300 000 kronor för att driva samarbeten med andra organisationer.

Detta har bland annat den tidigare SR-journalisten Jan Mosander varit kritisk till, han undrar bland annat att vad som hänt med den halvmiljon som tidigare gått till arvode.

Nu svarar styrelsen på kritiken i en egen debattartikel i Journalisten. För att förstå ambitionen med det framtida utvecklingsarbetet så bör man känna till det arbete som redan har genomförts under namnet Nysatsning17, menar den.

”Föreningen Grävande Journalister är en välskött förening med god ekonomi, vilket är en förutsättning för att styrelsen nu gör bedömningen att gå vidare med ytterligare utveckling. Inom ramen för ”Framtid Fgj” ska föreningen stärka samarbeten med flera seriösa partners, bland annat Bokmässan och norska Skup. Vi är övertygade om att dessa samarbeten och andra utvecklingsprojekt kommer att uppskattas av våra medlemmar”, skriver styrelsen.

Bråket i FGJ

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies