Maktstrid mellan Realtids ägare

28 mars, 2017

Custos AB, där finansmannen Mats Qviberg är storägare, har förklarat krig mot Realtids grundare och delägare Jonas Wiven-Nilsson. Custos använder sitt nyförvärv Metro i den märkliga maktstriden.

Custos äger sedan årsskiftet 23 procent av aktierna i Realtid och förvärvade i februari tidningen Metro. Och det är i ett pressmeddelande från just Metro som Custos offentligt går till angrepp mot Jonas Wiven-Nilsson.

I pressmeddelandet på Mynewsdesk hävdar Custos att Jonas Wiven-Nilsson och styrelsen för Realtid bröt mot Aktiebolagslagen när de försökte ändra bolagsordningen.

”… därför avbryter Custos AB sitt engagemang i företaget och kräver omedelbar återbetalning av emissionslikviden. Custos har blivit varse en rad felaktigheter vid Realtids bolagsstämma den 14 februari 2017”, uppger bolaget i pressmeddelandet. Under bolagsstämman beslutades om en företrädesemission av aktier, vilket innebar att Custos ägande blev utspätt. Besluten återkallades sedermera.

Custos huvudägare Christen Ager-Hanssen (bilden) anklagar styrelsen för olagligheter och menar att Realtids grundare Jonas Wiven-Nilsson ”inte är kompetent för att driva verksamheten”.

Till Resumé skriver Jonas Wiven-Nilsson i ett mejl att han samtalat med den andre av Custos ägare, Mats Qviberg, och att de uppmanats att hitta ägare till Custos aktier i Realtid.

Qviberg menar å sin sida att Wiven-Nilsson missförstått honom.

Taggar: Realtid, Metro

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies