FOTO: Johanna Hanno

Magnus Västerbro börjar skriva för DN

9 januari, 2019

Årets Augustprisvinnare i kategorin facklitteratur Magnus Västerbro ska skriva om historiska nyheter för Dagens Nyheter.

I slutet av förra året fick Magnus Västerbros bok Svälten. Hungeråren som formade Sverige Augustpriset i kategorin fackbok. På lördag börjar han skriva om historiska nyheter i DN Kultur.

"Jag kommer att göra ett urval av det historiska nyhetsflödet – det kan handla om ny forskning, upptäckter eller teorier om historia. Jag väljer det roligaste, mest intressanta eller överraskande från världen och Sverige. Det kommer inte att vara så oerhört djuplodande utan sådant som väcker intresse hos folk", säger han till Dagens Nyheter.

Han ska skriva varannan lördag och kommer även att göra historiequiz för tidningens läsare.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies