Gå direkt till textinnehållet

LRF Media säger upp 14

Besparingarna på LRF Media 14 journalister sägs upp på LRF Media i Stockholm. Förhandlingarna om personalneddragningarna är avslutade. UPPDATERAD

Som Journalisten tidigare har berättat ska personalstyrkan på LRF Media minskas med 35 personer. Nu är förhandlingarna med Journalistklubben avslutade och resultatet är att fjorton personer sägs upp på grund av arbetsbrist, enligt ett pressmeddelande från LRF Media.

Totalt kommer personalstyrkan att ha minskats med 35-40 personer vid årets utgång, genom utöver uppsägningarna naturliga avgångar, vakanser som inte ersätts och projektanställningar som inte förlängs.

”Personalminskningen är en anpassning till att vi ger ut färre titlar och att vi kommer att arbeta på ett effektivare sätt”, enligt Ruben Jacobsson, VD för LRF Media.

Det är korrekturet och reporterdesken som kommer att drabbas av nedskräningarna.

Inte alla har informerats. Alla de 14 berörda medarbetare skulle få information under dagen i dag om att de sägs upp. En har inte fått informationen, utan informeras i stället under torsdagen.

Journalistklubbens sekreterare Lena Falk säger till Journalisten att det har varit inledningsvis jobbiga förhandlingar, men att diskussionerna mot slutet har varit konstruktiva.

– Det har förstås varit sorgligt att förhandla om uppsägningar. De 14 personerna har jobbat fem år eller mindre på företaget. De får inte något avgångsvederlag eller någon arbetsbefrielse under uppsägningstiden, säger Lena Falk.

– Företaget har vuxit snabbt de senaste åren. Men vi har en ny ledning och det är nya tider nu. De vill spara 40 miljoner kronor på verksamheten.

LRF Media har cirka 150 anställda journalister.

Fler avsnitt
Fler videos