Lokalt väder
räcker för TV4

22 juni, 2015

Efter Uppdrag gransknings reportage om TV4 startade Myndigheten för radio och TV ett ärende kring huruvida kanalen uppfyller sändningskraven för de lokala sändningarna. Det visade sig räcka med att sända lokalt väder för att uppfylla sändningstillståndet.

Journalisten har tidigare rapporterat om bråket mellan TV4 och SVT efter UGs reportage kring sändningstillståndet och TV4. I reportaget kunde UG visa hur TV4, med VDn Casten Almqvist och förre VDn Jan Scherman besökt Konstitutionsutskottet (KU) och bedyrat hur viktiga de lokala sändningarna var för dem. Dagen efter beslutet att de fick behålla sin reklamtid lade TV4 ned sina lokala stationer.

I samband med det startade alltså Myndigheten för radio och TV ett ärende i Granskningsnämnden som skulle slå fast om det räcker med att TV4 sänder lokalt väder för att uppfylla sändningstillståndet.

Vilket man alltså gör, skriver GRN i sitt beslut:

”Bestämmelsen i sändningstillståndet för TV4 HD innehåller ingen precisering vad gäller omfattning, frekvens, programtyp, antal regioner eller liknande. Villkoret anger endast att TV4 AB ska sända regionala program. I och med villkorets utformning kan nämnden inte komma till någon annan slutsats än att TV4 AB måste anses ha uppfyllt kravet på att sända regionala program genom att ha sänt lokala väderprogram till de direkt berörda regionerna i Sverige”.

Taggar: TV4, UG

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies