Linköpings-Posten klandras för brist på genmäle

7 mars, 2014

MEN-beslut Linköpings-Posten klandras av Pressens Opinionsnämnd, PON, för att ha påstått att en kommunchef for med lögner utan att ha gett henne möjlighet att bemöta anklagelserna.

Den 17 april 2013 publicerade Linköpings-Posten en artikel med rubriken ”Kommunen polisanmäler chef”. I ingressen stod det att kommunen beslutat gå vidare med att polisanmäla sin före detta chef efter att det hade förekommit oklarheter med olika fakturor.

Chefens titel och kön nämndes i artikeln.

Publiceringen anmäldes av den före detta chefen till PO. Hon anförde att hon utpekats genom att hennes titel och kön angavs. Hon ansåg att det inte var av allmänintresse att på detta sätt identifiera henne. Det hade räckt att tidningen skrivit att hon var chef i någon av kommunens förvaltningar

Linköpings-Postens ansvarige utgivare ansåg att chefens titel var av betydelse med hänsyn till storleken på det aktuella beloppet som var 400 000 kronor.

PON anser att Linköpings-Posten ska klandras för att ha brutit mot publicistisk sed eftersom den före detta chefen inte fick möjlighet att bemöta anklagelserna.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies