Gå direkt till textinnehållet

Linköpings-Posten klandras för brist på genmäle

Linköpings-Posten klandras av Pressens Opinionsnämnd, PON, för att ha påstått att en kommunchef for med lögner utan att ha gett henne möjlighet att bemöta anklagelserna.

Den 17 april 2013 publicerade Linköpings-Posten en artikel med rubriken ”Kommunen polisanmäler chef”. I ingressen stod det att kommunen beslutat gå vidare med att polisanmäla sin före detta chef efter att det hade förekommit oklarheter med olika fakturor.

Chefens titel och kön nämndes i artikeln.

Publiceringen anmäldes av den före detta chefen till PO. Hon anförde att hon utpekats genom att hennes titel och kön angavs. Hon ansåg att det inte var av allmänintresse att på detta sätt identifiera henne. Det hade räckt att tidningen skrivit att hon var chef i någon av kommunens förvaltningar

Linköpings-Postens ansvarige utgivare ansåg att chefens titel var av betydelse med hänsyn till storleken på det aktuella beloppet som var 400 000 kronor.

PON anser att Linköpings-Posten ska klandras för att ha brutit mot publicistisk sed eftersom den före detta chefen inte fick möjlighet att bemöta anklagelserna.

Fler avsnitt
Fler videos