Gå direkt till textinnehållet

Lena Mellin: ”Vi uppträdde med respekt”

Vi har uppträtt med respekt för Jimmie Åkesson. Det säger Lena Mellin, Aftonbladets ställföreträdande ansvarig utgivare, efter att SD valt att inte längre prata med tidningen.

Sverigedemokraterna har valt att de kommande veckorna inte svara på Aftonbladets frågor rörande Jimmie Åkesson. Partiet anser att Aftonbladet inte respekterar en person som är sjukskriven för utbrändhet genom att besöka Jimmie Åkesson i Sölvesborg.

– Vi har uppträtt med respekt för Jimmie Åkesson och det journalistiska uppdraget. Sverigedemokraterna är Sveriges tredje största parti och det är i högsta grad relevant och motiverat att kontrollera uppgifter om han ska komma tillbaka som partiledare efter sjukskrivningen eller avgå, säger Lena Mellin.

Liksom andra medier fick Aftonbladet motstridiga uppgifter om Jimmie Åkesson skulle komma tillbaka i politiken. Under fredagen och lördagen försökte tidningen enligt Lena Mellin att bekräfta uppgifterna, utan att lyckas.

– Vi valde då att på söndagen skicka ett team till Sölvesborg som knackade på hemma hos Jimmie Åkesson. Ingen öppnade. Reportern lämnade en lapp i brevlådan och åkte därifrån.

Vad tycker ni om att SD valt att inte svara på Aftonbladets frågor som rör Jimmie Åkesson?
– Det är bara ett sätt att ge dem PR, säger Lena Melin.

Fler avsnitt
Fler videos