Lena Mellin: ”Vi uppträdde med respekt”

23 mars, 2015

Vi har uppträtt med respekt för Jimmie Åkesson. Det säger Lena Mellin, Aftonbladets ställföreträdande ansvarig utgivare, efter att SD valt att inte längre prata med tidningen.

Sverigedemokraterna har valt att de kommande veckorna inte svara på Aftonbladets frågor rörande Jimmie Åkesson. Partiet anser att Aftonbladet inte respekterar en person som är sjukskriven för utbrändhet genom att besöka Jimmie Åkesson i Sölvesborg.

– Vi har uppträtt med respekt för Jimmie Åkesson och det journalistiska uppdraget. Sverigedemokraterna är Sveriges tredje största parti och det är i högsta grad relevant och motiverat att kontrollera uppgifter om han ska komma tillbaka som partiledare efter sjukskrivningen eller avgå, säger Lena Mellin.

Liksom andra medier fick Aftonbladet motstridiga uppgifter om Jimmie Åkesson skulle komma tillbaka i politiken. Under fredagen och lördagen försökte tidningen enligt Lena Mellin att bekräfta uppgifterna, utan att lyckas.

– Vi valde då att på söndagen skicka ett team till Sölvesborg som knackade på hemma hos Jimmie Åkesson. Ingen öppnade. Reportern lämnade en lapp i brevlådan och åkte därifrån.

Vad tycker ni om att SD valt att inte svara på Aftonbladets frågor som rör Jimmie Åkesson?
– Det är bara ett sätt att ge dem PR, säger Lena Melin.

Kommentarer

Det finns 3 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Jari mån, 2015-03-23 16:24
Jag har lite svårt att se respekten i förfarandet och vekare motivering får man leta efter. Aftonbladet bekräftar återigen sin syniskhet.
Inlagt av Pelle Larsson mån, 2015-03-23 18:27
Jag tycker att SD:s företrädare förtjänar att behandlas med respekt, på samma sätt som andra politiker. Det är uppenbart att så inte skett här. Jag har inga sympatier för SD, men om man tror på demokrati behandlar man alla lika.
Inlagt av Kallan mån, 2015-03-23 23:50
Att journalister söker upp människor i deras privata sfär är ovärdigt. Att Aftobladet gör det ändå irriterar, men förvånar inte. Jag kände starkt obehag även när hyenaskocken stod utanför Laila Freivalds dörr. Vem vill vara politiker i ett samhälle där man inte ens får vara i fred när man har dragit sig undan hemma? De journalistiska reglerna behöver stramas åt för att tydliggöra vad som är offentligt och vad som är privat. Vem som är en offentlig person och när. Den så kallade "självsaneringen" fungerar inte och har inte fungerat på många år.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies