Gå direkt till textinnehållet

”Låt oss rösta om Las-uppgörelsen!”

Journalistförbundet bör snabbast möjligt ordna en medlemsomröstning om Las-överenskommelsen, kräver de 70 journalister som protesterar mot förbundets ja till uppgörelsen.

Som Journalisten rapporterat är Journalistförbundet ett av 23 fackförbund inom PTK som sagt ja till överenskommelsen med Svenskt Näringsliv om förstärkt omställningsstöd, men försämrat anställningsskydd, på arbetsmarknaden.

Det har lett till en svekdebatt inom förbundet, som drivits både av förtroendevalda och medlemmar. Igår publicerade ett 70-tal journalister från hela landet en kritisk debattartikel, som förbundets ordförande Ulrika Hyllert svarade på.

Nu replikerar de 70 journalisterna och kräver Journalistförbundet omvärderar överenskommelsen och lyssnar på de medlemmar som har invändningar mot uppgörelsen.

Annons Annons

”Vi uppmanar därför Journalistförbundet att snarast anordna en medlemsomröstning, där alla vi som påverkas av överenskommelsen har möjlighet att avgöra vår egen framtid”, skriver gruppen i en replik i Journalisten.

Fler avsnitt
Fler videos