Läsandet av tidskrifter
har ökat

24 september, 2014

Tidskriftsläsarna lägger mer tid på att läsa tidskrifter. Det visar årets upplaga av Mediebarometern från Nordicom. I genomsnitt lägger läsarna 36 minuter på vecko- och månadstidningar en vanlig dag. Det är en ökning med fyra minuter eller drygt 12 procent sedan 2005.

Ungefär fyra av fem, 73 procent, av svenskarna har läst en vecko- eller månadstidning den senaste månaden och 52 procent har läst en special- eller facktidning.

Mediebarometern visar att tidskriftslärarna förra året avsatte i genomsnitt 36 minuter åt vecko- och månadstidningar en vanlig dag. Det är en ökning med fyra minuter eller 12,5 procent sedan 2005. Trenden är densamma för fackpressen. Där har lästiden ökat med sju minuter eller knappt 31 procent sedan 2005.

Taggar: tidskrifter

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies