Lars Dahmén svarar på klubbens kritik

18 juni, 2014

Sydsvenskans VD Lars Dahmén svarar på journalistklubbens kritik rörande den bristfälliga informationen om sparpaketet.

Som Journalisten berättade tidigare på onsdagen ifrågasätter journalistklubben på Sydsvenskan VD Lars Dahméns påstående att han är förbjuden att presentera detaljerna i sparpaketet, fram till dess att Konkurrensverket ger klartecken för samgåendet mellan HD och Sydsvenskan. Besked från Konkurrensverket väntas först i juli.

Journalistklubben har varit i kontakt med Konkurrensverket och fått beskedet att det inte finns några restriktioner vad gäller information som företaget kan ge arbetstagarna under prövningens gång.

– Våra mycket erfarna juridiska ombud har gett oss mycket tydliga instruktioner om att vi inte kan sprida den här informationen, det råder en så kallad ”stand still” under prövningen. Jag kan inte redogöra för Konkurrensverkets regler, utan jag förlitar mig på våra juridiska ombud, säger Lars Dahmén till Journalisten.

– Dessutom är det en sak till som jag tycker inte har kommit fram i detta sammanhang, nämligen att vi vill ha med personalen i arbetet med att ta fram den nya organisationen, såväl chefer som andra medarbetare, säger Lars Dahmén.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Relaterade artiklar

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies