Gå direkt till textinnehållet

Lärarnas tidning byter namn

Lärarförbundets tidningar får ny form, nya titlar och nya sajter. Huvudtidningen Lärarnas tidning byter namn till Läraren.

De kommande månaderna lanseras de nya formaten och sajterna för Lärarförbundets tidningar. Enligt contentbyrån Make your mark som tog över produktionen för ett år sedan kommer antalet titlar och antalet sidor i papperstidningarna att vara samma. En stor del av förändringen kommer att märkas digitalt, med bland annat nya poddar, sajter och rörliga format. Lärarnas tidning byter namn till Läraren.

Tidningarna Gymnasiet respektive Grundskolan läggs ned, medan tidningen Fritidspedagogik återuppstår samtidigt som Ämnesläraren får tre olika titlar: svenska, matematik och praktisk-estetiska ämnen.

”Vårt uppdrag är att följa, rapportera, granska och driva lärarnas viktigaste frågor. Ska vi lyckas påverka skoldebatten och beslutsfattarna måste vi vara där människor befinner sig – i mobilen, i datorn, i en podd, i ett rörligt format eller i en tidning som kommer hem i brevlådan”, säger Michael Jonsson, chefredaktör på Lärartidningarna och account director på Make Your Mark.

Annons Annons

Journalisten berättade i december hur innehållet påverkats i Lärarnas tidning efter outsourcingen, bland annat att tidningen oftare lyfter upp Lärarförbundets egna kampanjer och undersökningar som nyheter på ettan. I Journalistens granskning fann vi inga exempel på att kritik framfördes mot Lärarförbundet – något som var vanligt innan tidningen lades ut på entreprenad.

Fler avsnitt
Fler videos