Länstidningen klandras
för artiklar om hästar

2 mars, 2017

PON-beslut Länstidningen Södertälje klandras av PON för att ha publicerat detaljer som gjort att en hästägare kunde identifieras.

Det var i januari förra året som Länstidningen publicerade flera artiklar om att sju hästar på en gård vanvårdades och eventuellt skulle bli tvångsomhändertagna.

Släktingar till hästägaren anmälde artiklarna till Pressombudsmannen (PO) eftersom uppgifterna i artiklarna och publicerade bilder gjorde att det gick att identifiera gården och hästägaren.

Anledningen till att släktingar anmälde tidningen var att hästägaren avlidit. För att PO ska kunna pröva en publicering krävs att anmälan inkommer inom tre månader från publiceringen, om det inte finns särskilda skäl. Som särskilda skäl har hästägarens släktingar hänvisat till att de inte fick kunskap om artikelserien förrän veckan efter att hästägaren avlidit.

PO anser att Länstidningen ska klandras för brott mot god publicistisk sed eftersom uppgifterna i artiklarna gjorde att det gick att identifiera hästägaren. PON kom fram till samma slutsats.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
PON-beslut

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies