Landsting startar nyhetssajt

13 november, 2017

För lite medierapportering gör att Västra Götalandsregionen (VGR) nu drar igång en egen nyhetssajt.

Det skriver VGRs kommunikationsdirektör Erik Lagersten, tillika ansvarig utgivare för sajten med namnet VGRfokus.

I en ledare skriver Lagersten:

Det går knappt inte en vecka utan skandalrapporter om situationen på någon akut eller förlossningsavdelning. Det är såklart relevant och viktig mediebevakning, men VGR är en stor aktör som kan belysas på väldigt många och olika sätt. Vårt problem är inte för mycket rapportering – utan för lite!

Bettina Axelsson är kommunikatör i landstinget och huvudredaktör för sajten. Hon och fyra kollegor kommer att arbeta med sajten, men också ta hjälp av kommunikatörer ute i förvaltningar och bolag. Jobb ska också läggas ut på frilansjournalister.

Bettina Axelsson säger att ambitionen är att bedriva en självständig journalistik, trots att redaktionen inte är självständig.

– Vi kommer inte att syssla med grävande journalistik, men vi kommer att ta upp obekväma frågor och negativa aspekter. Det har med trovärdigheten att göra. Om medierna skriver om problem i förlossningsvården kommer vi också ta upp ämnet. Men det är en svår balansgång, att försöka skapa trovärdighet både utåt och inåt. En del i organisationen kan känna oro över vad vi ska rapportera.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies