Kungsbacka-Posten spred rykten om präst

16 juni, 2017

MEN-beslut Kungsbacka-Posten klandras av Pressens Opinionsnämnd (PON) för att ha spridit rykten om en namngiven avsatt prästs påstådda kvinnoaffärer.

I oktober 2016 publicerade Kungsbacka-Posten en artikel med rubriken ”Avsatt präst predikar igen”. I artikeln framkom att den namngivna prästen tidigare avkragats efter anklagelser om sexuella trakasserier från två kvinnor. Enligt tidningen hade den ”erkänt karismatiske” prästen ”hela tiden omgetts av rykten om kvinnoaffärer.”

Allmänhetens Pressombudsman (PO) skriver i sitt beslut: ”När en person namnges i ett nedsättande sammanhang är det viktigt att de uppgifter som lämnas är korrekta och relevanta. Därför är påståendet att anmälaren omgetts av rykten om kvinnoaffärer besvärande ur pressetisk synvinkel.”

PO anser att uppgiften är mycket kränkande och irrelevant i sammanhanget. PON delar POs bedömning och klandrar tidningen för att ha brutit mot god publicistisk sed.

MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies