Kulturmagasinet Opulens blir dagstidning

4 mars, 2021

Det digitala kulturmagasinet Opulens startar en avdelning med kulturnyheter och börjar samtidigt med utgivning sex dagar i veckan. ”Ska bli Dagens Industri för kulturbranschen”, enligt chefredaktör Stefan Bergmark.

Opulens startades våren 2017 av frilansjournalisten Stefan Bergmark, som sedan dess har varit magasinets chefredaktör. Nu ändrar publikationen inriktning och blir en dagstidning på nätet, uppger Opulens.

– Vi har idag ett brett utbud av reflekterande kulturjournalistik som recensioner, krönikor, analyser och essäer. Vi har hela tiden velat bjuda på såväl kvalitet som kvantitet. Nu kompletterar vi den ofta längre och tyngre läsningen med snabba nyheter om kulturbranschen, säger chefredaktör Stefan Bergmark, i en kommentar.

För att klara den dagliga nyhetsbevakningen har Opulens slutit avtal med TT om kulturbevakning.

– Det handlar inte om omfördelning av resurser utan att vi vuxit och nu bygger ut. De unika, egenproducerade artiklarna kommer vara lika många som idag men sedan tillkommer alltså en nyhetsavdelning.

Målet är enligt Stefan Bergmark att Opulens ska ta ”samma marknadsledande publicistiska position i kulturbranschen som Dagens industri har i affärsvärlden”.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies