Gå direkt till textinnehållet

Kulturmagasinet Opulens blir dagstidning

Det digitala kulturmagasinet Opulens startar en avdelning med kulturnyheter och börjar samtidigt med utgivning sex dagar i veckan. ”Ska bli Dagens Industri för kulturbranschen”, enligt chefredaktör Stefan Bergmark.

Opulens startades våren 2017 av frilansjournalisten Stefan Bergmark, som sedan dess har varit magasinets chefredaktör. Nu ändrar publikationen inriktning och blir en dagstidning på nätet, uppger Opulens.

– Vi har idag ett brett utbud av reflekterande kulturjournalistik som recensioner, krönikor, analyser och essäer. Vi har hela tiden velat bjuda på såväl kvalitet som kvantitet. Nu kompletterar vi den ofta längre och tyngre läsningen med snabba nyheter om kulturbranschen, säger chefredaktör Stefan Bergmark, i en kommentar.

För att klara den dagliga nyhetsbevakningen har Opulens slutit avtal med TT om kulturbevakning.

– Det handlar inte om omfördelning av resurser utan att vi vuxit och nu bygger ut. De unika, egenproducerade artiklarna kommer vara lika många som idag men sedan tillkommer alltså en nyhetsavdelning.

Målet är enligt Stefan Bergmark att Opulens ska ta ”samma marknadsledande publicistiska position i kulturbranschen som Dagens industri har i affärsvärlden”.

Fler avsnitt
Fler videos