Kritik mot prisade Estoniadokumentären

20 november, 2020

FOTO: Paal Wilhelm Nesset Magasinet Filter riktar kritik mot dokumentärserien om Estonia.

I ett långt reportage i Magasinet Filter kritiseras bland annat dokumentärserien ”Estonia – fyndet som ändrar allt” och journalisten Henrik Evertsson, som igår vann Stora Journalistpriset i kategorin Årets avslöjande.

Reportaget är skrivet av Filters chefredaktör Mattias Göransson, som menar att innehållet i dokumentärserien inte vederlägger Estoniautredningens slutsats utan staplar indicier.

I reportaget intervjuas också Henrik Evertsson, som avfärdar kritiken.

”Vi har låtit många röster höras. Vi är väldigt transparenta och har visat råmaterialet för experter, Haverikommissionen och andra. Vi är mycket stolta över vår journalistik, vi har tillfört fakta och kunskap”, säger Henrik Evertsson i reportaget.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies