Kritik mot Kristallenjuryn för Årets granskning

11 september, 2012

Cecilia Stenshamn och Thord Eriksson anser att beslutet att ge TV-priset Kristallen i kategorin Årets granskning till SVTs reportage om Carema är ”skandalöst”.

Thord Eriksson, frilansjournalist och författare till Dagens Samhälles granskning av Caremaskandalen, samt Cecilia Stenshamn, författare till den källkritiska granskningen av rapporteringen om Carema ”Vanvård och pressetik” som utgetts av Timbro, går till hård attack mot Kristallenjuryn och mot SVT i en debattartikel i Dagens Industri.

Reportaget ”Vi gav dom vår pappa” som visades i Dokument inifrån förra året var tillsammans med Dagens Nyheters artikelserie startskottet för den så kallade Caremaskandalen.

Förra veckan vann reportaget TV-priset Kristallen i kategorin Årets granskning. Dokumentären vann tidigare i år Guldspaden i kategorin Riks-TV.

Thord Eriksson och Cecilia Stenshamn anser att prisutdelningen är skandalös och skriver bland annat att ”programmet döljer en selektiv och starkt vinklad journalistik”.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies