Kritik mot artister på Saudifestival

26 november, 2021

Flera organisationer riktar kritik mot att svenska artister ska spela på musikfestivalen Soundstorm i Riyadh, Saudiarabien. ”Saknar de här artisterna all form av sunt förnuft och fingertoppskänsla?”

Tidigare i veckan vädjade Hatice Cengiz, fästmö till den mördade journalisten Jamal Khashoggi, till världsartisten Justin Bieber om att inte uppträda i Saudiarabien, som 2018 mördade Jamal Khashoggi.

Human Rights Watch i Sverige kritiserar att även svenska artister ska uppträda i Saudiarabien i december, rapporterade DN.

Nu kräver Reportrar utan gränser att de svenska artisterna ställer in sin medverkan eller tar tydlig ställning mot landets brott mot mänskliga rättigheter.

”Saknar de här artisterna all form av sunt förnuft och fingertoppskänsla? Deras medverkan sker på bekostnad av dödade och fängslade journalister”, säger Reportrar utan gränsers ordförande Erik Halkjaer i en kommentar.

Saudiarabien ligger på plats 170 av 180 i Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies