Kristianstadsbladet
klandras av PON

26 februari, 2013

MEN-beslut Två artiklar i Kristianstadsbladet om en utpekad mäklare bröt mot god publicistisk sed. Tidningen klandras därför av Pressens Opinionsnämnd.

I artiklarna sägs mäklaren ha varit inblandad i en fastighetsaffär som pågick för flera år sedan och som fick stor negativ uppmärksamhet. Mäklaren hävdar också att Kristianstadsbladet bara låtit den ena parten i ärendet komma till tals. Han påstås i artiklarna toppa en värstinglista över Sveriges mäklare, trots att han inte fällts för något av klagomål som funnits. 

Pressens Opinionsnämnd klandrar Kristianstadsbladet eftersom tidningen namngett mäklaren och för att tidningen formulerat sig otydligt kring värstinglistan och på vilket sätt mäklaren platsade på den.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies