Kräver att Badawi friges

11 januari, 2016

Frige bloggaren och aktivisten Raif Badawi och konstnären Ashraf Fayad. Det kräver Svenska PEN i samband med årsdagen av Badawis första spöstraff.
 

Den 9 januari 2015 fördes den saudiske människorättsaktivisten och bloggaren Raif Badawi för första gången från sitt fängelse till ett torg där han inför åskådare fick 50 piskrapp.

Han är dömd till tio års fängelse och 1 000 piskrapp som ska utdelas i 20 omgångar för att ha upprättat ett onlineforum för debatt och publicerat texter om demokrati, yttrandefrihet och kvinnors rättigheter.

Den palestinske poeten och konstnären Ashraf Fayad dömdes den 17 november i fjol till döden för avfall från islam, bland annat på grund av en diktsamling och inlägg på Twitter.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies