Gå direkt till textinnehållet

Körnung: ”Jag hade gärna fortsatt”

Chefredaktören Anna Körnung hade gärna stannat kvar på Mitt i-tidningarna. Det var de nya ägarnas beslut att hon skulle lämna, uppger hon för Journalisten.

På tisdagen kunde Journalisten avslöja att Mitt i -tidningarna ska byta chefredaktör. Beskedet kom på ett redaktionsmöte samma dag. 

– Jag hade gärna stannat kvar på Mitt i, den förklaring som har getts av ägarna är att man som en del i upplägget för sin investering även ville få en operativ roll inne på redaktionen, säger Anna Körnung, som kliver av inom någon vecka.

Hon säger att det känns "supertråkigt" att sluta. 

– Vi har tillsammans hela redaktionen jobbat jättehårt de senaste åren för att öka den totala räckvidden. I dag når vi 1,3 miljoner besökare varje vecka i Stockholm, bakom det ligger hårt arbete och omorganisationer. Det har varit en tuff tid men också lyckosamt. Så jag hade gärna fortsatt med det arbetet, säger Anna Körnung.

Vad ska du göra nu?
– Ingen aning.

De nya ägarna Citypress och styrelseordförande Martin Alsander har tidigare berättat för Journalisten att de inte har några planer på att skära ned på redaktionen.

– Vi är långsiktiga ägare, självklart, men det är inte jättelätt att hitta pengar till medieinvesteringar idag, så man bör nog se ganska snabba framsteg. Men verksamheten är stabil och fungerar bra, vi vill gärna skruva på den men inte göra något radikalt, sa Martin Alsander i mitten av augusti.

Journalisten söker Mitt i:s vd Mikael Benckert sedan i tisdags.

Fler avsnitt
Fler videos