Gå direkt till textinnehållet

Könsdiskriminerad får 30 000

Lotta Narvehed sökte jobb på barnskyddsorganisationen Ecpat, men fick nej. Motiveringen: tjänsten var avsedd för en man. Ecpat måste nu betala henne 30 000 kronor.

Ecpat annonserade i december 2010 efter en pressekreterare/webb-ansvarig/kommunikatör. I annonsen angavs bland annat att man sökte en person med journalistisk bakgrund och med datateknisk kompetens.

I annonsen angavs också att Ecpat sökte en manlig medarbetare.

Lotta Narvehed sökte ändå jobbet. Men samma dag som hon mejlade sin ansökan fick hon svaret att hon visserligen hade de rätta kvalifikationerna, men att Ecpat ville ha en manlig medarbetare eftersom arbetsplatsen i övrigt var kvinnodominerad.

Lotta Narvehed tog kontakt med Journalistförbundet som i sin tur vände sig till Ecpats generalsekreterare och hävdade att det handlade om könsdiskriminering. Ecpat förnekade det och vägrade att gå med på någon uppgörelse.

Förbundet tog då hjälp av LO TCO Rättsskydd. I dag förlikades parterna efter förhandling i Stockholms tingsrätt. Ecpat ska ersätta Lotta Narvehed 30 000 kronor.

– Jag har tidigare sökt jobb och fått avslag med en liknande motivering, säger Lotta Narvehed. Jag tycker att det är konstigt att det är så accepterat att man resonerar så när det gäller kvinnliga sökande.

– Just nu är kvinnor i en liten majoritet inom journalistkåren. Men jag har svårt att se att en arbetsgivare inom den totalt mansdominerade byggbranschen skulle kunna neka en man jobb med motiveringen just att han är man.

Fler avsnitt
Fler videos