Gå direkt till textinnehållet

Konflikt på Ordfront Magasin

Det stormar kring Ordfront Magasin. Få vill dock uttala sig. Redaktionssekreteraren Björn Eklund erkänner att det är en konflikt på redaktionen, men vill inte ge några övriga kommentarer. – Jag har tidigt bestämt mig för att inte uttala mig offentligt, vi försöker lösa detta internt, säger Björn Eklund.

Det stormar kring Ordfront Magasin. Få vill dock uttala sig. Redaktionssekreteraren Björn Eklund erkänner att det är en konflikt på redaktionen, men vill inte ge några övriga kommentarer.
– Jag har tidigt bestämt mig för att inte uttala mig offentligt, vi försöker lösa detta internt, säger Björn Eklund.

Enligt uppgifter i Expressen ska Björn Eklund ha skrivit ett brev till personalen på tidskriften och kritiserat chefredaktören Leif Ericsson samt hävdat att arbetsvillkoren blivit olidliga. Han ska också en tid ha varit sjukskriven på grund av konflikten på redaktionen. Han är nu föräldraledig men jobbar deltid. Ytterligare två anställda är föräldralediga och en annan är studieledig. De har ersatts av vikarier.

Chefredaktören och VDn Leif Ericssons fallskärm på motsvarande tre årslöner har vållat en del interna diskusioner.

Annons Annons

– Jag kan inte se hur fallskärmen och konflikten på redaktionen är ihopkopplade. Vi har en tillräcklig kapacitet att föra två diskussioner samtidigt, säger Lars Lindström, HTF-klubbens fackliga representant.

Leif Ericsson har en månadslön på 40 000 kronor, därmed borde fallskärmen p(byline). PÄR JANSSON

pj@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos