Gå direkt till textinnehållet

”Kompetensväxling utmaning för tidskrifterna”

Ikväll koras årets bästa svenska tidskrifter, på Tidskriftsgalan. Journalisten fick tag i Sveriges Tidskrifters ordförande Kerstin Neld precis innan branschdagen drog igång.

Bang, Arkitektur och Kit är tre av de titlar som slåss om ett pris på Tidskriftsgalan ikväll. (Samtliga nominerade hittar du här.) Prisutdelningen föregås av branschdagen Tidskriftsdagen, som i år har färre besökare än tidigare år, men uppemot 400 personer deltar under eftermiddagen, där branschens nutid och framtid analyseras i olika programpunkter.

Det pratas mycket om dagspressens kris, men hur mår egentligen tidskriftsbranschen, Kerstin Neld?

– Den har också sina utmaningar, men med tanke på de tuffa tiderna tycker jag att det finns en oerhörd innovationskraft och framtidstro i branschen. Min analys är att det är tufft, och den stora utmaningen är kompetensväxlingen. Det är inte heller lätt att vara ledare i tidskriftsbranschen just nu. Man måste gasa och bromsa samtidigt. Men det är en innovativ och livskraftig bransch, säger Kerstin Neld.

Annons Annons

Under eftermiddagen sitter studenter från (digitala medier-utbildningsbolaget) Hyper Island och arbetar fram digitala idéer som ska stärka tidskriften Dagens Arbete, som var en av de tidskrifter som skickade in en ansökan om att få bli testkanin. Vinnarbidraget röstas fram av publiken.

Fler avsnitt
Fler videos