Gå direkt till textinnehållet

Kommunalråd censurerade tidning

Ett kommunalråd i Hässleholms kommun censurerade en artikel som var införd i kommunens tidning HLM.nu. Kommunalrådet Urban Widmark tycker att det är rimligt att politiker har kan utöva inflytande över tidningen innehåll.

I senaste numret av Hässleholms kommuntidning HLM.nu finns bland annat en artikel om stadens kulturhus som firar tio år.
Men i sista stund plockade flera artiklar bort. En artikel som handlade om de stormiga mötena i fullmäktiga innan beslutet om att bygga kulturhuset klubbades togs bort. Likaså en intervju med förre detta kommunalråd Bengt Andersson från Socialdemokraterna. Istället fanns där en artikel om hösten program inför tioårsjubileet.

Kommunalrådet Urban Widmark (M) säger till Norra Skåne "att det är rimligt att vi från politikens sida kan utöva inflytande över hur en sådan här tidning läggs upp".
Kommunfullmäktigekandidat Jeanette Thelander (MP) tycker att det är arrogant av en politiker att blanda sig i vad som ska stå i kommunens publikation.
– Det är ett demokratiskt problem om en politiker går in och styr den bild av kommunen som sprids till medborgarna, säger Jeanette Thelander.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos