Gå direkt till textinnehållet

Klubben: ”Hoppas på reell satsning”

Journalistklubben vid Hall Media har stora förväntningar på att Amedia/Mittmedia ska göra ordentliga satsningar på journalistiken. Amedia börjar med att stoppa beslutet att krympa antalet papperstitlar till två.

Sent igår fick fackklubbarna vid Hall Media en inbjudan till ett möte med Hamrinstiftelsens ordförande Lovisa Hamrin, vd Mats Tidstrand och norska Amedias vd Are Stokstad, som efter förvärvet blir ny ordförande i Hall Media.

Joel Jonsson som är ordförande för journalistklubben vid företaget säger att spekulationerna om ägarbytet som förekommit länge visade sig innehålla mycket substans.

Enligt Jonsson finns det från klubbens håll stora förväntningar om att framför allt Amedia ska satsa ordentligt på Hall Medias journalistik och journalister.

Annons Annons

Att Stokstad blir ny styrelseordförande kan tyda på att Amedia, trots att Mittmedia blir majoritetsägare med 51 procent, blir den ägare som håller i taktpinnen, menar Jonsson.

– Och vi ser att Amedia har satsat på sina norska titlar. Men det återstår att se. Oavsett vem som styr behövs satsningar på journalistiken i alla våra områden. Vi har fått tunnare tidningar, vilket gått ut över läsarna, och hoppas på en uppbemanning.

Enligt Joel Jonsson stoppar nu Amedia den planerade övergången till endast två papperstitlar, i väntan på att ägarbytet ska godkännas av Konkurrensverket.

– Sammanslagna titlar är den motsatta strategin till vad Amedia satsat på i Norge, säger Joel Jonsson.

Samtidigt ligger den nya nedbantade organisationen, anpassad till två länstitlar i papper, kvar tills vidare.

– Det har vi ställt frågor om, säger Joel Jonsson.

Konkurrensverket kan ta upp till 25 dagar på sig att besluta om förvärvet, enligt Jonsson.

Fler avsnitt
Fler videos