Khashoggis klocka en central ledtråd

11 oktober, 2018

Mordet på Khashoggi Journalisten Jamal Khashoggi som befaras ha blivit styckmördad på det saudiska konsulatet i Istanbul förra veckan bar en smartklocka kopplad till en mobiltelefon.

Turkiska myndigheter har anklagat Saudiarabien för journalisten och Washington Post-kolumnisten Jamal Khashoggis försvinnande förra tisdagen. Han gick in på det saudiska konsulatet i Istanbul den 2 oktober för att få ett skilsmässobevis och har sedan dess inte synts till. Turkisk polis misstänker att han styckmördades av en säkerhetsstyrka inne på konsulatet.

Flera turkiska medier som står president Erdogan nära har fått tillgång till foton från övervakningskameror utanför konsulatet, samt från passkontrollen vid flygplatsen där de misstänkta mördarna, från den saudiska säkerhetstjänsten, identifieras. Uppgifterna har inte dementerats av officiella källor.

Saudiarabien har förnekat anklagelserna.

En fråga som ställts är hur tillförlitliga de läckta uppgifterna från den turkiska polisen är om vad som skett inne på konsulatet, med tanke på att det inte finns några spår efter Khashoggi.

På onsdagen lämnade källor inom polisen uppgifter till medier som skulle kunna förklara en del av det goda kunskapsläget – Jamal Khashoggi bar en Apple-klocka som var kopplad till en mobiltelefon som han lämnat utanför byggnaden.

Exakt vilken information som har kunnat hämtas från mobiltelefonen har källorna inte gått in på, men de uppger att det är en ”central ledtråd”. Det rapporterar bland andra Reuters.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Mordet på Khashoggi

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies