Gå direkt till textinnehållet

A-kassechef fortsatt avstängd – tf föreståndare utsedd

Styrelsen har utsett en tillförordnad föreståndare för Journalisternas a-kassa. Utredningen mot den tidigare föreståndaren är inte avslutad.

Journalisten berättade i mitten av december att en chef på Journalisternas arbetslöshetskassa stängts av från arbetet och arbetsbefriats efter misstankar om att kassans pengar använts för privata ändamål.

Journalisten erfar att misstankarna rör fakturor för tjänster i hemmet som felaktigt betalats av a-kassan, och borde ha betalats av kassaföreståndaren privat.

Föreståndarens namn och bild är nu bortplockade från Journalisternas a-kassas hemsida och Lill Elofsson är ny tillförordnad föreståndare för Journalisternas a-kassa. Hon är också ordinarie kassaföreståndare för Säljarnas arbetslöshetskassa.

Annons Annons

Journalisternas a-kassa är en egen organisation men har en koppling till Journalistförbundet. Styrelseordförande i Journalisternas a-kassa, Tomas Backlund, är också vice ordförande i Journalistförbundet.

Tomas Backlund uppger i ett mejl till Journalisten att han inte kan kommentera utredningen eller hanteringen i detalj eftersom det är ett pågående personalärende.

”Tidigare kassaföreståndare har arbetsbefriats och tills vidare är Lill Elofsson tf kassaföreståndare”, skriver Tomas Backlund i mejlet, och fortsätter:

”Vid sidan av detta löper kassans verksamhet på som vanligt enligt de regler och riktlinjer vi har att följa. Utbetalningar av ersättningar i försäkringen påverkas inte av det pågående personalärendet. Det är min bestämda uppfattning att kassans medlemmar inte påverkas av detta över huvud taget.”

Journalisten har utan framgång sökt den tidigare föreståndaren för Journalisternas a-kassa för en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos