A-kasseavgiften höjs

24 maj, 2013

Avgiften i Journalisternas arbetslöshetskassa höjs från 130 kronor till 145 kronor i månaden från och med 1 juli. Orsaken är ökad arbetslöshet bland journalister, uppger a-kassans styrelseordförande Stephen Lindholm.

Höjningen från 130 kronor till 145 kronor i månaden är den första höjningen på många år. De senaste åren har avgiften i stället sänkts i omgångar. 2008 var avgiften 173 kronor i månaden.

– De många sparpaketen på medieföretagen gör att prognosen för hösten är dyster. Vi har tagit höjd för en viss ökning av utbetalningarna i höst, men om ökningen blir mer dramatisk kan det bli fråga om en ny avgiftshöjning 2014, säger Stephen Lindholm, styrelseordförande i Journalisternas arbetslöshetskassa.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Gustaf ons, 2013-05-29 22:09
Köper inte folk era tidningar längre? Jag har valt andra kanaler att inhämta nyheter ifrån... utlandet!

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies