Kampanj mot sajten
"Inte rasist men"

27 april, 2017

På sociala medier pågår en kampanj att kartlägga anhängare till den antirasistiska sajten "Inte rasist men".

På organisationen Megafonernas Facebook-sida uppmanas personer som sympatiserar med dem att hjälpa till att kartlägga anhängare av "Inte rasist men". Där står: ”Vi vill pricka in alla som varit aktiva till att hetsa mot våra medborgare.”

Uppmaningen kom efter att "Inte rasist men" gjort en granskning av en distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Halland.

– Ännu en gång leder en granskning till uppmaningen att förfölja människor. Som journalist måste man vara medveten om vad som händer om man granskar dessa grupper, säger Henrik Johansson, som var med och grundade "Inte rasist men".

Enligt en undersökning som Expo gjort finns Nya Tider bakom det nybildade projektet Megafonerna som besöker journalister och kartlägger de som sympatiserar med "Inte rasist men".

Megafonerna har tidigare sökt upp journalister i deras hem och lagt ut filmerna på Youtube, efter att Expressen granskat vilka som låg bakom Youtube-kanalen Granskning Sverige som ringer upp journalister och bandar samtal.

– Det som är anmärkningsvärt är att Nya Tider än så länge är välkomna till Bokmässan, säger Henrik Johansson.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Jan Sjunnesson lör, 2017-04-29 18:49
Lena Anderssons kolumn i DN idag är relevant i sammanhanget http://www.dn.se/ledare/kolumner/lena-andersson-om-blaslampan-stangdes-av/

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies