Gå direkt till textinnehållet

Kalmar Läns Tidning prickas av PON

Pressens opinionsnämnd, PON, klandrar Kalmar Läns Tidning/Nybro Tidning för att ha framfört allvarliga anklagelser mot en kommunchef utan att denne fick bemöta uppgifterna.

När kommunchefen på egen begäran slutade skrev tidningen om ett missnöje som påstods ha funnits hos båda dåvarande och tidigare arbetskamrater.

Tidningen lät ett antal anonyma källor framföra allvarlig kritik mot kommunchefen och hans 20-åriga karriär. I sin anmälan till Allmänhetens pressombudsman, PO, skriver han att artikeln hade gjort det näst intill omöjligt för honom att få ett liknande arbete och att det var en katastrof för honom och hans familj.

PON konstaterar att kommunchefen var en offentlig person som måste tåla långtgående granskning. Men den anmälda artikeln innehöll svepande, allvarlig kritik och påståenden om att han hade begått lagbrott. Trots det fick han inte bemöta anklagelserna. Kalmar Läns Tidning/Nybro Tidning brast därför i ansvarig hållning inför den publicistiska uppgiften och klandras av PON.

Annons Annons

 

Fler avsnitt
Fler videos