Kallade journalist för ”hyena” – nu avgår han

6 april, 2017

Den moderate kommunpolitikern Mats-Johan Adner blev granskad av SVT, för sitt deltagande i dyra representationsmiddagar med Svenska Kommunförsäkring AB. Efter att han kallat en journalist för ”jävla hyena” i ett sms lämnar han sina politiska uppdrag.

Det var SVT Nyheter Västernorrland som granskade Svenska Kommunförsäkrings ABs representation med dyra middagar. I samband med granskningen ska Sundsvallspolitikern Adner ha skickat ett sms där han bland annat kallar en SVT-medarbetare för "jävla hyena".

I sms:et till SVT skriver han: ”Hoppas du sover gött din jävla hyena. Tycker du att det är rimligt att jag ska löpa gatlopp i sociala medier för att jag ätit på företagets bekostnad i samband med tjänsteförättning”.

”Det är helt oacceptabelt. Som journalist har man ett uppdrag att granska och bevaka hur pengar används i offentlig verksamhet. Vi är alltid öppna att diskutera innehållet i vår bevakning men det är helt förkastligt att ge sig på enskilda medarbetare som gör sitt jobb. Ett sådant samhälle kan vi inte ha”, säger Carola Isaksson, redaktionschef på SVT Västernorrland, till svt.se.

I en intervju med P4 Västernorrland är kommunpolitikern inte speciellt ångerfull.

"Det är så man benämner media i många sammanhang. Att ni är hyenor. När ni ser minsta blodsdroppe så kastar ni er över en. Det känner jag att jag blivit utsatt för. Jag tyckte det kändes bra. Det var rätt i det sammanhanget", säger han.

Efter granskningen lämnar nu kommunpolitikern alla politiska uppdrag. 

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies