Gå direkt till textinnehållet

Kalla mest omskriven under OS

De kvinnliga OS-deltagarna tog 43 procent av medaljerna, men fick bara en tredjedel av uppmärksamheten i svenska medier. Mest skrevs det om Charlotte Kalla. Det visar en undersökning som medieanalysföretaget Retriever har gjort.

20 av de 25 mest omnämnda idrottarna var män. Den manliga dominansen kan bero på att Tre Kronor lyckades ta sig till final mot Kanada, skriver SvD.

Charlotte Kalla var den OS-deltagare som det skrevs mest om på webben och i tidningar (6 708 gånger). Marcus Hellner omnämndes 4 582 gånger. Även tredje och fjärde platserna intogs av skidåkare: Johan Olsson (3 259 gånger) och Daniel Richardsson (2 947 gånger).

Mest omskrivna idrottare utanför längdåkningsspåret blev ishockeymålvakten Henrik Lundqvist som omnämndes i 2 873 artiklar.

Annons Annons

Ishockeyspelaren Niclas Bäckström kom först på 23e plats. Det kan bero på att undersökningen gjordes under perioden 7-23 februari. Avslöjanden att Niclas Bäckström var dopad kom den 23 februari och det var först dagen efteråt som medier började skriva om fallet som fått stort genomslag i medier.

Fler avsnitt
Fler videos