Kalibergranskning om räddade hästar fälls

20 augusti, 2018

GRN-beslut SRs granskande program Kaliber brast i opartiskhet i sitt program om så kallade räddningshästar. RÄTTAD

Kalibers granskning tittade på verksamheten med att rädda hästar i andra länder som riskerar att slaktas eller fara illa, och förmedla dem till nya svenska ägare. En förening som ägnar sig åt detta nämndes vid namn och olika personer som haft dåliga erfarenheter av räddningshästar, bland annat att hästarna varit sjuka, intervjuades.

Föreningens ordförande anmälde Kaliber till GRN och ansåg att programmet bröt mot bestämmelserna om både saklighet, opartiskhet och respekt för privatlivet.

Granskningsnämnden anser inte att det förekommer några uppgifter om ordföranden i programmet som innebär att det bryter mot bestämmelsen om respektiv för privatlivet.

Däremot fick inte ordföranden ge en närmare förklaring till en kritiserad insamling för en specifik häst, trots att reportern hade tillgång till den informationen. I detta strider Kaliber mot kravet på opartiskhet, anser nämnden.

GRN-beslut

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies