Kalibergranskning om räddade hästar fälls

20 augusti, 2018

GRN-beslut SRs granskande program Kaliber brast i opartiskhet i sitt program om så kallade räddningshästar. RÄTTAD

Kalibers granskning tittade på verksamheten med att rädda hästar i andra länder som riskerar att slaktas eller fara illa, och förmedla dem till nya svenska ägare. En förening som ägnar sig åt detta nämndes vid namn och olika personer som haft dåliga erfarenheter av räddningshästar, bland annat att hästarna varit sjuka, intervjuades.

Föreningens ordförande anmälde Kaliber till GRN och ansåg att programmet bröt mot bestämmelserna om både saklighet, opartiskhet och respekt för privatlivet.

Granskningsnämnden anser inte att det förekommer några uppgifter om ordföranden i programmet som innebär att det bryter mot bestämmelsen om respektiv för privatlivet.

Däremot fick inte ordföranden ge en närmare förklaring till en kritiserad insamling för en specifik häst, trots att reportern hade tillgång till den informationen. I detta strider Kaliber mot kravet på opartiskhet, anser nämnden.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies