Kaj Linna fick inte komma till tals i Piteå-Tidningen

23 oktober, 2019

MEN-beslut Piteå-Tidningen publicerade förra året en artikelserie om Kalamarksmordet, med kritik mot Kaj Linna, som friats från brottet efter att ha varit frihetsberövad 13 år. Kaj Linna fick inte bemöta anklagelserna i tidningen, som därför klandras av Pressens Opinionsnämnd (PON).

Artikelserien i 18 delar med vinjetten Brottsplats Kalamark publicerades i oktober och november 2018, och handlade bland annat om Kaj Linnas bok Besökaren: mina 13 år bakom galler.

I ett par av artiklarna riktades kritik mot Kaj Linna, bland annat ifrågasattes om han varit sanningsenlig i boken. Trots detta fick Kaj Linna inte möjlighet att bemöta uppgifterna förrän två veckor förflutit.

Kaj Linna anmälde publiceringarna till Allmänhetens Pressombudsman (PO), som anser att han drabbats av en oförsvarlig publicitetsskada genom att han inte beretts möjlighet att bemöta uppgifterna i samband med att de publicerades. PON instämmer i POs bedömning och klandrar Piteå-Tidningen för att ha brutit mot god publicistisk sed.

MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies