Jury friar HD i förtalsmål

24 februari, 2017

En jury friar Helsingborgs Dagblad på alla 63 punkter i ett mål där tidningen stämts av en företagare som sålt kolloidalt silver som botemedel för ett antal sjukdomar.

”Det känns jättebra. Det visar att det var rätt att publicera”, säger HDs tidigare utgivare Lars Dahmén när rättegången avslutades och en helt friande dom föll, skriver HD.se.

Helsingborgs Dagblad hade i en serie artiklar avslöjat hur tusentals människor lurats att köpa kolloidalt silver som botemedel mot bland annat cancer, reumatism och multipel skleros. Kolloidalt silver har inga egenskaper som kan bota några sjukdomar, utan är tvärtom skadligt att inta och är förbjudet som livsmedel i Sverige, som Journalisten skrivit om tidigare.

Ägaren till företaget som sålde kolloidalt silver stämde Helsingborgs Dagblad för grovt förtal och krävde ersättning om 72 000 kronor för upphovsrättsbrott för en bildpublicering av en selfie.

Den friande domen innebär att företagaren ska betala sina egna och HDs rättegångskostnader, en bit över 600 000 kronor.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av May Lindgren tis, 2017-04-11 12:09
Varför "jobbar" Larhammar så idogt mot Kolloidalt Silver... Det finns ju forskning som motsäger honom.... Det finns en hel del forskning som klargjort att det fungerar motsvamp, virus, bakterier mm... ej heller skapas resistens... Varför gör han och VOF det... Varför lägger en forskare på Karolinska ner en hel uppsats på dess farlighet, när det hon beskriver är silvernitrat och en gammal historia, inte kolloidalt silver som är helt ofarligt. Jag begriper inte deras agenda.... http://www.kolloidaltsilver.me

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies