JP lägger ner
nyhetssändningar
på webben

16 mars, 2016

Jönköpings-Posten lägger ner sina reguljära nyhetssändningar på webben – efter bara ett halvår. Nu ska tidningen i stället bara sända live vid relevanta nyhetshändelser. UPPDATERAD.

I september förra året började Jönköpings-Posten att sända nyheter två gånger om dagen på sin sajt. Men nu lägger man ner de reguljära sändningarna för att i stället övergå till att bara liverapportera vid relevanta nyhetshändelser.

Marie Johansson Flyckt är administrativa redaktionschef på Hallpress som äger Jönköpings-Posten.

"Nyhetssändningarna har varit en del av vår ständigt pågående digitala utveckling. Vi prövar nya vägar hela tiden för att nå ut till så många läsare och tittare som möjligt på webben, precis som alla andra i branschen, och att gå vidare från en satsning till en annan ser vi som en del av processen. Men eftersom just det här projektet inte gav riktigt den utväxling i tittarsiffror som vi hade hoppats väljer vi att satsa mer på livesändningar i stället – något som har visat sig locka en större publik," säger hon i ett mejl till Journalisten.

Vad väljer ni att rapportera live om? 

"Allt som kan tänkas vara värt att bevaka med en livesändning. Det är inte så att vi säger att vi ska eller inte ska bevaka vissa grejer, utan vi vill ha ett brett utbud bland våra livesändningar. Presskonferenser, evenemang, akuta nyhetshändelser – mycket mer än man först tror kan lämpa sig för att direktsändas. Vi har redan kommit igång med livesändingar från after work runt om i våra spridningsområden, en stor satsning som vi tänker fortsätta med."

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies