Gå direkt till textinnehållet

Journalistförbundets kommunikationschef Jacob Lapidus slutar

Journalistförbundets kommunikationschef Jacob Lapidus har sagt upp sig för att gå till tjänstepensionsföretaget Alecta.

Den första mars börjar Jacob Lapidus sin nya tjänst som ansvarig för extern kommunikation och press på tjänstepensionsföretaget Alecta. Han gör sin sista arbetsdag på Journalistförbundet den sista februari 2019.

– Det är jättekul, men såklart tudelat att lämna Journalistförbundet som jag också tycker om. Det här handlar om tjänsten på Alecta mycket mer än Journalistförbundet, där jag gärna hade stannat flera år till om inte det här hade dykt upp, säger Jacob Lapidus.

– Jag har jobbat en del med pensionsfrågor både på Unionen och Journalistförbundet. Man kan tycka att det verkar tråkigt om man jämför med stora frågor om yttrandefrihet eller yrkesetik, men som kommunikativ utmaning måste jag ändå säga att det lockande.

Annons Annons

På vilket sätt då?
– Det är jätteviktigt, men det är ingen som bryr sig eller vet något om det. Det är ganska få av dem som har sin tjänstepension hos Alecta som vet om det.

– Det fanns saker kvar att göra på Journalistförbundet, vi har just kommit förbi ett jättestort projekt med en ny webbplats som jag jobbat med i ett år, men när jag blev kontaktad av Alecta så kändes det ändå som ett lämpligt tillfälle.

Jonas Nordling meddelade förra veckan att han slutar som förbundsordförande, nu slutar du, det finns ingen koppling?
– Nej, det är lustigt att det blev klart ungefär samtidigt, men det är helt orelaterat.

Fler avsnitt
Fler videos