Gå direkt till textinnehållet

Journalistförbundet torrlägger och klimatkompenserar

Journalistförbundet genomför en policyöversyn som innebär att det är slut på alkoholrepresentation – och flygresor ska undvikas, samt klimatkompenseras.

När Journalistförbundet i kväll håller sin årliga julfest får de anställda för första gången själva bekosta eventuell alkohol.

– Vi ska inte representera med alkohol, säger Eva-Maria Kollberg, Journalistförbundets kanslichef.

Under hösten har Journalistförbundet genomfört en policyöversyn, och nu justeras regelverk som i förekommande fall inte uppdaterats på över ett decennium. En av de förändringar som kommer att märkas för anställda, förbundsstyrelseledamöter och andra som utför uppdrag för förbundet är den uppdaterade resepolicyn. Flygresor inom Sverige ska undvikas, och alla flygresor ska klimatkompenseras, enligt det förslag som nu ligger hos förbundsstyrelsen för beslut.

– Man ska välja tåg i första hand, men det blir svårt för styrelseledamöter som bor i till exempel Luleå att ta tåg till ett styrelsemöte i Stockholm. I övrigt gäller att man ska ta det billigaste alternativet, vilket bland annat innebär att man inte får flyga i business class oavsett hur lång resan är, såvida det inte är det enda möjliga biljettalternativet, säger Eva-Maria Kollberg.

Fler avsnitt
Fler videos