Journalistförbundet startar kampanj mot sextrakasserier

11 juni, 2018

FOTO: Tor Johnsson Journalistförbundets kampanj ”Till mitt yngre jag” ska stötta unga kvinnor som är nya i mediebranschen med råd och information om sexuella trakasserier. ”Vi vet att det finns ett samband mellan att vara ung, kvinna, med en otrygg anställning och risken att bli utsatt för sexuella trakasserier”, säger Ulrika Hyllert, vice ordförande i Journalistförbundet.

I Journalistförbundets kampanj deltar flera kvinnliga journalister som i filmer berättar för sina yngre jag vad de önskar att de hade fått veta när de skulle börja på sitt första jobb.

”Alla ska kunna gå till jobbet utan att bli utsatta för sexuella trakasserier. Vi vet att det finns ett samband mellan att vara ung, kvinna, med en otrygg anställning och risken att bli utsatt för sexuella trakasserier. Journalistförbundet vill med den här kampanjen fortsätta vårt arbete mot sexuella trakasserier och samtidigt göra det tydligt för unga kvinnor i branschen vad de kan göra om de känner sig utsatta”, säger Ulrika Hyllert, vice ordförande i Journalistförbundet, i en kommentar.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies