Journalistförbundet skänker mer pengar till ukrainska journalister

3 oktober, 2022

Förbundets insamlingsfond för utsatta journalister i Ukraina har samlat ihop ytterligare 200 000 kronor. Pengarna går bland annat till skyddsutrustning, powerbanks och kommunikationsutrustning.

Pengarna skänktes i samband med förbundskonferensen som hölls i veckan. Fonden har sammanlagt samlat in 378 000 kronor hitills, skriver Journalistförbundet på sin sajt. Bidragen kommer bland annat från medlemmar, klubbar och arbetsplatser. 

Pengarna går till de två journalistförbunden i Ukraina, NUJU och IMTUU, och Europeiska Journalistfederationens EFJs arbete med att stötta journalister och mediearbetare i Ukraina. Också ukrainska journalister som tvingats lämna landet kan få hjälp ekonomiskt. 

Man kan fortsatt bidra med pengar till insamlingen via förbundets insamlingssida.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies