Journalistförbundet har lämnat Vasagatan

3 september, 2021

FOTO: Tor Johnsson Samtal med Journalistförbundets flytt till nya lokaler innebär en tvåveckorspaus i presskortshandläggningen.

Eva-Maria Kollberg, kanslichef på Journalistförbundet, berättar att flytten från Vasagatan igår gick väldigt lugnt.

– Nu ska de nya lokalerna på Kungsgatan möbleras och kartonger packas upp så att vi kan öppna kansliet den 21 september. Men vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer så många fortsätter arbeta hemifrån till den sista september, säger hon.

Hur gick flytten till?
– Jag var den enda som var där från kansliet. Resten ordnade flyttfirman och en inhyrd konsult. Det mesta av arbetet var gjort redan i förväg. Vi har bott på Vasagatan 50 i så många år och haft så stora lokaler att vi har samlat på oss otroligt mycket material. Så vi har rensat och digitaliserat och bara sparat ner det vi måste ha i kartonger. 

Varför kan ni inte utfärda presskort förrän den 21 september?
– Vi kan inte göra mycket åt det. Presskorten måste hanteras på ett kontor eftersom det är en ID-handling. Man kan inte förvara dem hemma och inte sätta sig på ett fik och sköta det. Men våra presskortshandläggare ute på redaktionerna fungerar som vanligt. 

Har ni fått någon ny hyresgäst?
– Nej, inte än. 

Finns det inte risk att det blir svårt att hyra ut nu när så många har vant sig vid att jobba hemma under pandemin?
– Nej, våra lokaler har ett premiumläge så jag är ganska hoppfull. Det har varit så under pandemin men nu börjar det öppna upp.

                                                                                     BÖRGE NILSSON

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Samtal med

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies