Journalister nekades
tillträde till pressträff

14 mars, 2013

De två journalisterna Dirkran Ego och Murat Kuseyri skriver i en debattartikel  att de nekades tillträde till en pressträff med Turkiets president på Grand hotell i Stockholm trots att de var ackrediterade. De anser att handlandet är pinsamt för den turkiska delegationen.

Turkiets president Abdullah Gül avslutade i onsdags sitt stadsbesök i Sverige. Han ska vid flera tillfällen under besöket ha berättat om den framgångsrika demokratiseringsprocessen, skriver Dirkran Ego och Murat Kuseyri. Detta trots att många journalister och oppositionella fängslas. Dirkran Ego och Murat Kuseyri skriver i sin debattartikel att de blev nekade tillträde för att de representerar Assyria TV och den oppositionella tidningen Evrensel.

Läs Dirkran Ego och Murat Kuseyri debattartikeln här.

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Isak tors, 2013-03-14 17:00
Det är verkligen skrämmande hur detta kan tillåtas på svensk mark. Hur mycket kommer svenska UD att blunda för, för att inte störa "relationerna"? Det är som en annan journalist uttryckte det "Man ska alltså inte skälla ut sin gäst, men man talar också uppriktigt med den man vill ha som vän."
Inlagt av Neshro tors, 2013-03-14 18:08
En jävla skam. Turkiet, demokrati? De är ju rädda för oppositionen inte bara i Turkiet, utan även i Sverige.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies