Gå direkt till textinnehållet

Journalister måltavlor vid demonstration

Journalister som bevakade en demonstration i Armeniens huvudstad Jerevan angreps av en grupp män med batonger och järnrör. Minst tio journalister skadades. Flera medier uppger att förövarna var civilklädda poliser.

Tre av de attackerade journalisterna arbetar för Radio Free Europe och bevakade förra veckan en demonstration som hölls till stöd för beväpnade män som ockuperade en polisstation i Jerevan.

En av RFEs journalister fick uppsöka sjukhus på grund av sina skador. Det uppger Radio Free Europe, vars VD Thomas Kent också i skarpa ordalag kritiserar den armeniska polisen.

Enligt uppgifter till lokala medier var förövarna civilklädda poliser, beväpnade med batonger och järnrör, och riktade in sig på att attackera journalister som bevakade demonstrationen.

Annons Annons

Ingen av angriparna har identifierats, men den officiella hållningen i Armenien är att poliser låg bakom angreppen. Den armeniske presidenten Serzj Sargsian har i ett uttalande bett om ursäkt till de journalister som blev attackerade. ”Under händelseförloppet var det vårt största misstag”, sade Sargsian. Europeiska Journalistfederationen fördömer angreppen och kräver en grundlig utredning.

Fler avsnitt
Fler videos