Journalistens granskning
kan vinna pris

14 mars, 2016

Journalistens granskning av Dagens Nyheters så kallade frysbox är nominerad till ”Fackliga Nyheters pris för bästa och mest innovativa sätt att använda nätets möjligheter för facklig journalistik”.

Priset är ett av flera som delas ut under fackförbundspressens branschdag, den 21 april. Journalisten nomineras för granskningen av DNs ”frysbox” och särskilt det TV-inslag som visar hur DNs chefredaktör Peter Wolodarski i Almedalen vägrar att svara på Journalistens frågor, efter att vid ett tiotal tidigare tillfällen ha avböjt intervju.

Journalistens chefredaktör Helena Giertta:

– Vi har jobbat i flera år med rörlig bild på vår sajt. Händelsen i Almedalen visar hur viktigt det är att man har det tänket med sig. Fotografen Tor Johnsson och reportern Johannes Nesser gjorde det man ska: använde på bästa sätt de digitala kanaler vi har.

– Effekten av inslaget blev bland annat att Peter Wolodarski till slut ställde upp på en intervju. Spridningen i sociala medier blev enorm och efter filmen har ”frysboxen” blivit ett etablerat begrepp i medie-Sverige.

Hittills har de nominerade i två klasser offentliggjorts. I Fackliga Nyheters pris har förutom Journalisten, Dagens Arbete nominerats för experimentverkstaden som integrerat arbetet mellan papper och webb och Lärarnas Tidning för sin arbetsmetod och satsning på datajournalistik.

De nominerade i klassen bästa förklarande text är:
Vård i den grå zonen av Michael Lövtrup, Läkartidningen

Ny bakterie sprider fruktan av Leni Weilenmann, Vårdfokus

Bemästra kylan i växelvarmt yrke av Emma Eneström, Polistidningen 

Taggar: Journalisten

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies