Ola Sigvardsson, MO. FOTO: Peter Kjellerås

Journalistenpodden om den första klandringen av TV4

15 januari, 2021

Journalistenpodden  

Mediernas Etiknämnd (MEN) beslutade i december att klandra ett av våra etermedier för första gången, i och med att TV4 fälldes för att de i ett reportage använt sig av ett ett inspelat telefonsamtal till 112. Det ringdes för 16 år sedan, när Knutby-affären exploderade. Det intressanta är att fyra ledarmöter av nämnden valde att särskriva sig mot beslutet, tre av dem arbetar för etermedier.

”Är det så att det finns en skillnad i synen på hur stark publicitetsskada som kan uppstå här mellan de som arbetar i etermedier, och de som arbetar mindre med rörlig bild?” Frågar sig Ola Sigvardsson (MO).

Podden finns även ute nu där poddar finns. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalistenpodden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies