Journalisten startar tidning om frilansfrågor

30 april, 2015

Antalet frilansar ökar och Journalisten vill därför ge dem ett mervärde. Därför startar vi den nya tidningen Frilansen som ska komma ut i fyra nummer per år.

Helena Giertta, chefredaktör och ansvarig utgivare för Journalisten, får samma roll i den nya tidningen.

– Vi ser att det finns ett stort intresse för frilansfrågor. Antalet frilansar ökar och vi vill uppmärksamma just deras specifika frågor, säger hon.

Tidningens första nummer kommer nästa vecka och innehåller både tips om hur man klarar sig som frilans, vad som gäller kring karensdagar och intervjuer med etablerade frilansjournalister. Från början kommer tidningen att gå som bilaga i Journalisten samt i Fotografisk Tidskrift.

– Det handlar om specifika frilansfrågor, till exempel om ekonomi och företagande, men också metodartiklar om att sälja och få betalt. Sen kommer tidningen att innehålla artiklar som man kanske snarare kan se som inspirerande. Dessa har vi ju även i Journalisten. Vi kommer inte att sluta bevaka frilansfrågor i Journalisten. Detta är en utökning av vår bevakning, säger Helena Giertta.

I höst vill hon också skapa interaktiva möjligheter för den nya tidningen på Journalisten.se.

– Det låter kanske lite pretentiöst med en så pass liten tidning, men ambitionen är att Frilansen ska bli en mötesplats för frilansar. Men vi tar ett steg i taget, nu kommer första Frilansen ut nästa vecka, säger hon.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies